top of page

Cum sa crestem copii sanatosi – Ghid de nutritie

Carrefour Romania si Asociatia KinetoBebe au realizat Ghidul de Nutritie „Cum sa crestem copii sanatosi,” un demers prin care cei doi parteneri isi propun sa contribuie la imbunatatirea obiceiurilor alimentare ale copiilor, pentru a reduce probleme cu impact la nivel national, precum supraponderabilitatea si obezitatea in randul celor mici.


Ghidul de Nutritie „Cum sa crestem copii sanatosi,” - acceseaza aici


Ghidul de nutritie a fost elaborat de catre o echipa formata din specialisti care acopera o varietate de domenii: Serban Damian, medic nutritionist, Irina Dragan, psiholog, dr. , Adina Dumitrescu, psiholog si Iulian Nicolae, kinetoterapeut pediatru.


Ghidul ofera atat informatii teoretice, cat si sugestii practice cu privire la cum alegem alimentele pe care le gatim, care este „ritualul” mesei incepand cu cele mai fragede varste, exemple de activitati si jocuri psihologice menite sa ajute copilul sa-si schimbe obiceiurile si sa accepte schimbarile in ceea ce priveste hrana, dar si exemple de activitati fizice pe care sa le facem in familie, astfel incat sa devina rutina preferata a copiilor.


Copiilor care au un surplus de greutate nu le este usor. Sunt tachinati la scoala, sunt lasati pe banca de rezerva la ora de sport, sunt apostrofati in grupurile de prieteni si, odata cu venirea adolescentei, incep sa isi piarda din grupul de prieteni. Cel mai trist este faptul ca ei sunt foarte predispusi si uneori chiar sufera de boli pe care, de altfel, doar adultii le au.


Asociatia KinetoBebe si Carrefour Romania au pus bazele unui proiect de educatie si constientizare in vederea combaterii cresterii numarului de copii care au tendinte de ingrasare. Ghidul combina informatii despre modele comportamentale ale copiilor, modele si sugestii de exercitii fizice si, bineinteles, informatii foarte valoroase despre alimentatia copiilor. Prin Ghidul de nutritie, copiii si parintii invata, printre altele, cum sa manance mai sanatos, cum sa aleaga alimentele sanatoase si la ce sa renunte”, a adaugat Ana Raluca Chisu, Fondator Asociatia KinetoBebe.


Obiectivul strategic Carrefour la nivel global este de a deveni lider mondial in tranzitia alimentara pentru toti, oferind milioanelor de clienti, zi de zi si pretutindeni, produse alimentare de calitate, sanatoase si la un pret rezonabil. Sub umbrela Saptamanilor Tranzitiei Alimentare, promovam, in magazine si online, gamele de produse mai sanatoase si prietenoase cu mediul. Anul acesta, campania se desfasoara in perioada 15 - 28 septembrie, iar lansarea ghidului alaturi de KinetoBebe vine ca o completare fireasca a demersului initiat in campanie, de a manca mai bine, mai sanatos,” a declarat Alina Gamauf, Membru in Comitetul Executiv Carrefour Romania.






54 afișări

Postări recente

Afișează-le pe toate
bottom of page