top of page
  • KinetoBebe

Cum aleg incaltamintea pentru copilul meu?

Actualizată în: 29 mar. 2023

A sosit momentul sa achizitionam prima incaltaminte pentru micutii nostri? Daca raspunsul este unul pozitiv, iata principalele repere dupa care trebuie sa va ghidati:

  • Un pantofior bun va fi intotdeauna confortabil, flexibil si lejer.

  • Forma acestuia trebuie sa ofere maximum de libertate in miscare talpii si degetelor picioarelor.

  • Incaltamintea trebuie sa fie usoara pentru a nu suprasolicita sau obosi piciorul.

  • Trebuie sa fie confectionata din materiale care permit piciorului sa respire si care stimuleaza talpa piciorului.

  • Incaltamintea trebuie sa ofere o proportie intre calcai si talpa imbunatatind postura copilului, astfel incat utilizarea pantofilor anatomici pana in jurul varstei de 3-4 ani sa nu fie necesara.

  • Nu se recomanda utilizarea incaltamintei second-hand deoarece poate deforma piciorul copilului si poate conduce catre o postura incorecta a acestuia.

Incaltamintea Chicco Start Up - Asigura suportul necesar pentru primii pasi

Inca de la frageda varsta de 6 luni, bebelusii incep sa exploreze lumea din jurul lor, fiind ghidati de o curiozitate impresionanta, iar fiecare miscare pe care o invata reprezinta un pas catre urmatoarea etapa de dezvoltareDe aceea, incaltamintea nu trebuie sa impiedice in niciun fel aceasta faza naturala de crestere a copilului, ci trebuie sa fie extrem de moale si elastica, oferind flexibilitate piciorului.

Noua incaltaminte Chicco Start Up a fost dezvoltata de “Centrul de Cercetare Chicco Baby” in colaborare cu Dr. Mauro Testa, expert in ergonomie si biomecanica, care a introdus o serie de caracteristici inovatoare in sfera incaltamintei pentru copii. Colectia Chicco Start Up a fost conceputa pentru a facilita deplasarea optima din timpul etapei de mers de-a busilea, ajutandu-i pe bebelusi sa se ridice in picioare si sa faca primii pasi in cel natural mod posibil, prevenind oboseala musculaturii aflate inca in prima faza de dezvoltare.

Varful cauciucat al pantofiorilor Chicco Start-Up sprijina aceste prime incercari de ortostatism, protejand degetele atat de delicate, impiedicand lovirea accidentala a acestora. Intreaga talpa a fost conceputa pentru a fi extrem de flexibila si elastica, dispunand de mici fante care permit flexarea si indoirea degetelor, intr-un pantof special creat pentru cei mai mici. Caracteristicile non-aderente le permit bebelusilor sa-si gaseasca echilibrul atunci cand fac primii pasi. Calcaiul cauciucat intaltat are dublu rol: de protectie a articulatiei gleznei si a calcaneului si asigurarea unei planari atenuate, in cazul in care incercarea de a sta in picioare a bebelusului da gres, asigurand stabilitatea piciorului incaltat si astfel protejat.


Incaltamintea Chicco Imparo – Cel mai natural mod prin care bebelusul invata sa mearga

La varsta de 9 luni, bebelusii incep sa devina din ce in ce mai fascinati de lumea inconjuratoare si pornesc in explorarea ei mergand intai de-a busilea, urmand ca apoi sa faca primii lor pasi marunti.

Instincul natural de a merge al bebelusului este conectat cu o serie intreaga de activitati: de la primele experiente senzoriale la cautarea echilibrului si a dezvoltarii musculaturii picorului. Cand cel mic incepe sa faca primii pasi, este destul de nesigur si stangaci, insa prin practica si libertate de miscare dobandeste treptat stilul de mers corect: capacitatea de a-si sprijini pe pamant piciorul, incepand cu calcaiul si deplasandu-si apoi greutatea pe marginea exterioara a talpii pana la degetul mare (aceasta este seria de miscari care caracterizeaza mersul adultilor).

In colaborare cu “Centrul de Cercetare Chicco Baby” si cu Dr. Mauro Testa, expert in ergonomie si biomecanica, Chicco a introdus noua colectie de incaltaminte “IMPARO”, care contine o gama variata de pantofi, conceputa pentru a ghida miscarile piciorului bebelusului in timpul mersului. Toate modelele au talpa Chicco Natural Footprint.



De la varsta de 2 ani, copilul a capatat deja abilitatea de a merge repede si isi exprima bucuria sarind si alergand. La aceasta varsta, incaltamintea trebuie sa ofere libertate de miscare piciorului si sa asigure stabilitatea calcaiului, impiedicand copilul sa adopte o postura gresita. Din acest motiv, a fost dezvoltata linia de incaltaminte inovatoare Chicco Run pentru copiii de peste 2 ani, care dispune de o talpa cu fante inclinate in zona calcaiului, fiind special conceputa pentru a ghida miscarile tot mai complexe ale piciorului si pentru a promova dezvoltarea motorie a copilului.

Gama de incaltaminte Chicco Run a fost conceputa de “Centrul de Cercetare Chicco Baby” in colaborare cu Dr. Mauro Testa, expert in ergonomie si biomecanica, care a introdus o serie de caracteristici inovatoare in lumea incaltamintei pentru copii.

Planurile inclinate si fantele de pe suprafata talpii, special concepute pentru a sustine forma anatomica a piciorului copilului, ghideaza miscarea din timpul mersului de la exteriorul calcaiului spre varful degetelor si ofera sprijin pentru toate actvitatile motorii desfasurate de copil. De asemenea, talpa dispune de zone moi care au rolulul de a absorbi socurile din timpul mersului si de a imbunatati aderenta.


Toate modelele au talpa Chicco Natural Footprint, iar partea superioara este confectionata din imitatie de piele, avand insertii textile.

Sintetizand toate aspectele de mai sus, talpile Chicco sunt recunoscute prin intermediul zonei FLEX-ZONE, sistem patentat la nivel mondial de catre compania Artsana, detinatoarea brandului Chicco, urmarindu-se astfel ca nivelul de flexare a piciorului sa respecte dezvoltarea fiziologica a acesteia din punctul de vedere al zonei de stimulare si de respirare a degetelor picioarelor, al boltei plantare si al zonei de absorbtie a impactului (zona calcaiului).

Acesta este motivul pentru care incaltamintea Chicco este echipata cu un acoperis fiziologic de brant, care, datorita formei exclusive, incurajeaza talpa sa lucreze in mod constant si corect, intarind si musculatura. Acest brant fiziologic este unic, extrem de flexibil si usor, facilitand miscarea naturala a piciorului, ca si cum acesta nu ar fi incaltat.

Materiale sunt de calitate, atat la interior cat si la exterior, lasa pielea sa respire, iar incaltamintea de iarna este confectionata din TEX, un material care nu permite trecerea frigului si umezelii.

Si toate acestea pentru ca fericirea este o calatorie care incepe din copilarie.

Autor articol : Chicco Romania


518 afișări

Postări recente

Afișează-le pe toate
bottom of page