top of page
  • KinetoBebe

Epilepsia la copii

Actualizată în: 29 mar. 2023

Traseul medical al pacientului copil diagnosticat cu epilepsie. Epilepsia este o afectiune cronica caracterizata prin recurenta unor episoade convulsive.


Definitie

Afectiune cronica caracterizata prin recurenta unor episoade convulsive. Acestea apar prin descarcari electrice spontane sincrone ale celulelor nervoase din diferite arii cerebrale, rezultand astfel diversitatea manifestarilor clinice care apar . O singura criza epileptica nu implica diagnosticul de epilepsie, ci pentru acesta este nevoie de doua sau mai multe astfel de manifestari de-a lungul timpului.


Diagnostic

Suspiciunea de epilepsie este stabilita in urma evaluarii realizate de: medicul de familie , medicul pediatru/ neonatolog, medicina de urgenta

Medicul neurolog evalueaza pacientul si stabileste diagnosticul si tratamentul; cauta cauza epilepsiei si implica si alte specializari in managementul pacientului in functie de caz, coordonand echipa multidisciplinara. Astfel, Follow-up-ul in epilepsie este realizat de catre medicul neurolog impreuna cu echipa multidisciplinara in functie de evolutia bolii. Echipa multidisciplinara include: medicul de familie, medicul pediatru, medicul, medicul de recuperare medicala, medicul genetician, psiholog, kinetoterapeut, logoped, psihoterapeut.


Recuperare si tratament

Difera in functie de etiologia epilepsiei . Serviciile sociale isi pot extinde activitatea prin luare in evidenta teritoriala a pacientilor cu boli cronice si sa devina parte activa in asigurarea compliantei la programul de recuperare si tratament. In recuperarea acestor copii este nevoie de o echipa multidisciplinara formata din: medic neurolog, kinetoterapeut, logoped, psihoterapeut.


Preventie

Preventia se axeaza pe preventia complicatiilor asociate bolii – nu este o patologie care poate fi prevenita per se

Autor: dr. Eugenia Roza - neurologie pediatrica




85 afișări

Postări recente

Afișează-le pe toate
bottom of page