top of page
  • Poza scriitoruluiKineto bebe

Despre somn si respiratie in primul an de viata

Dr. Mihaela Oros se alatura echipei podcastului "Dragi Parinti" si am asteptat-o cu multe intrebari despre somn, respiratie, probleme respiratorii la copii si tulturari de respiratie in somn.

Teama parintilor cand se schimba respiratia copilului in timpul noptii este subiectul principal pe care il abordam si gasim solutii pentru ce putem face atunci cand ne confruntam cu viroze respiratorii multiple.

 

Dr Mihaela Oros este medic primar pediatru, specialist pneumologie, doctor in medicina, cu atestat in medicina respiratorie pediatrica , somnologie si ventilatie non-invaziva. Dr. Mihaela Oros a initiat in urma cu 12 ani un proces de dezvoltarea a somnologiei pediatrice in Romania, intr-o viziune dinamica si o abordare multidisciplinara.


 


In prima parte a podcastului “Dragi Parinti” ne concentram pe intrebarile transmise de parinti referitoare la programul de somn si la particularitatile somnului la copii. Astfel, discutam despre:

 

Studiile au aratat atat avantaje, cat si dezavantaje ale co-sleeping-ului. Printre potențialele beneficii se numara cresterea sentimentului de securitate al copilului, stimularea unei relații stranse intre parinte si copil si usurarea imparțirii somnului pe timp de noapte, mai ales in primele etape ale cresterii copilului.

 

Pe de alta parte, exista si preocupari cu privire la potentialele riscuri asociate cu co-sleeping-ul. Acestea pot include riscul de sufocare in cazul in care adultii se intorc in somn peste copil sau existenta unor obiceiuri de somn nesigure, cum ar fi somnul pe perne moi si utilitati de pat care pot pune in pericol siguranta copilului.

 

Decizia de a permite sau nu copilului sa doarma in pat cu adultii este una pur personala si depinde de preferintele si valorile fiecarei familii.

 

Si pentru ca atentia ne este indreptata de intrebarile parintilor spre problemele respiratoria ale copiilor, o rugam pe dna. Dr. Miahela Oros sa ne indrume pasii cu ce avem de facut cand cei mici se confrunta cu repetate viroze.

25 afișări
bottom of page