logo
  • 14 OCT 15
  • 0
  Proiect “Ajutor! Vreau sa cresc sanatos”- evaluari motrice gratuite in gradinite si scoli

  Centrul KinetoBebe  a desfasurat in anul scolar 2014-2015 programul de evaluari motrice  gratuite in gradinitele si scolile primare din Bucuresti. In cadrul acestui program au fost evaluati 3000 de copii.

  Proiectul este aprobat de Inspectoratul Scolar al Municipiului Bucuresti  si sustinut de www.arlekino-shop.ro .

  In cadrul  acestui proiect  au fost organizate sedinte gratuite de evaluare a dezvoltarii fizice a copiilor urmarindu-se  posturarea corecta a copiilor si motricitatea acestora (echilibrul, coordonarea , mobilitatea si forta).

  Parintii au fost informati prin intermediul scolii/gradinitei si au primit la sfarsitul fiecarei sesiuni de evaluare 0 fisa completata de terapeutii Centrului KinetoBebe, kinetoterapeuti pediatri. Aceste fise le pot utiliza parintii individual si le pot prezenta la eventuale vizite medicale.

  Acest program este inclus in categoria activitatilor profilactice dezvoltate de Centrul KinetoBebe si pune accent pe sustinerea unui stil de viata sanatos si asigurarea unei dezvoltari fizice si senzoriale corespunzatoare.

  Reprezentantii Gradinitelor si Scolilor din Bucuresti interesati de implicarea in acest proiect a unitatilor lor de invatamant sunt rugati sa ne contacteze la tel. 0727.988.679 sau e-mail: contact@kinetobebe.ro .

  • Activitatile de evaluare au un caracter de joaca si se vor desfasura in timpul programului educational, de fata fiind si educatoarele sau invatatoarele copiilor.
  • Evaluarile nu au caracter de diagnostic si nu inlocuiec o vizita la medicul de specialitate, ci doar sesizeaza parintelui anumite arii in dezvoltarea copilului care necesita o investigare aprofundata si recuperare medicala.
  • Astfel se vor evidentia copiii care manifesta probleme la mers, echilibru, statura, atitudine a coloanei vertebrate si alte probleme aparute in dezvoltarea fizica .
  Leave a reply →