Siteul este in constructie. Revenim curand.
logo
  • 20 DEC. 17
  • 0
  Nou! Fisa psihologica pentru obtinerea certificatului de incadrare in grad de handicap sau certificatul de orientare scolara pentru CMBRAE

  Centrul KinetoBebe este dotat cu metodologia necesara pentru a se realiza evaluarea psihologica conform 1985/1305/5805/2016/2016 emis de MMFPSPV, MS, MENCS publicat in Monitorul Oficial nr. 1019 in 19 decembrie 2016.

  Completare fisa psihologica pentru obtinerea certificatului de incadrare in grad de handicap sau certificatul de orientare scolara pentru CMBRAE conform cerintelor din O.M. nr. 1985/2016

  Psiholog clinician Madalina Simion
  Locatie: Centrul KinetoBebe Nord, Intrarea Catedrei nr 2 , Bucuresti (acces din str. Nicolae Caranfil)

  Durata: 60 minute

  Pret: 150 lei

  Observatii: prezenta copilului este obligatorie indiferent de varsta

  Timp necesar: Fisa se ridica in 48 de ore lucratoare din receptia KinetoBebe din Calea Mosilor

  Incepand cu data de 1 ianuarie 2017, s-au facut modificari in legsislatia care reglementeaza incadrarea in grad de handicap. Odata cu aceste schimbari s-a actualizat fisa psihologica. Noua fisa presupune o testare complexa a copilului utilizand instrumente standardizate.

  Kinetobebe este dotat cu metodologia necesara pentru a se realiza evaluarea psihologica conform 1985/1305/5805/2016/2016 emis de MMFPSPV, MS, MENCS publicat in Monitorul Oficial nr. 1019 in 19 decembrie 2016.

  Informatii de interes pentru parinti, extrase din ordin:

  ART. 31
  (1) Evaluarea psihologica are in vedere evaluarea mecanismelor si functiilor psihice a acestuia si se realizeaza prin observatie clinica, teste specifice si raportare la standardele existente, cu scopul identificarii unor conditii sau stari patologice in aria cognitiva, afectiva, de comportament sau a personalitatii – psihodiagnostic si formularea unui program de interventie psihologica de specialitate.
  (2) Evaluarea psihologica se realizeaza de catre psihologi cu drept de libera practica, cu atestat in psihologie clinica, din sectorul public sau privat, in conditiile legii.

  ART. 32
  (1) Evaluarea psihologica este obligatorie la prima incadrare in grad de handicap, precum si pentru toate orientarile si reorientarile scolare si profesionale de catre COSP.
  (2) in cazul copiilor cu dizabilitati fizice, somatice, senzoriale si boli rare fara tulburari psihice, evaluarea psihologica nu este obligatorie la reincadrarea in grad de handicap si, daca se considera necesara, se realizeaza numai la recomandarea medicului de familie sau a celui de specialitate.
  (3) in cazul copiilor cu dizabilitati mintale, psihice si asociate, precum si in cazul copiilor cu HIV/SIDA si boala canceroasa, evaluarea psihologica este obligatorie la fiecare reincadrare in grad de handicap.
  (4) Evaluarea psihologica a copiilor cu dizabilitati fizice, somatice, senzoriale si boli rare fara tulburari psihice este insotita de una-doua sedinte de consiliere psihologica, la recomandarea psihologului care a evaluat copilul.

  ART. 33
  (1) Evaluarea psihologica se realizeaza prin aplicarea unor metode si tehnici de evaluare avizate de Colegiul Psihologilor din Romania si/sau a unor instrumente validate stiintific si etalonate pe populatia romaneasca.
  (2) in cazuri exceptionale, se permite utilizarea instrumentelor neetalonate pentru dizabilitatile pentru care nu exista teste etalonate.
  (3) in vederea realizarii evaluarii psihologice, psihologul are acces la documentele medicale si fisa de evaluare sociala, pe care le pune la dispozitie parintele/reprezentantul legal.
  (4) Psihologul decide daca este nevoie de o evaluare educationala din partea cadrului didactic care lucreaza direct cu copilul, in vederea finalizarii evaluarii psihologice. In acest caz, psihologul va solicita in scris fisa psihopedagogica din partea unitatii de invatamant.

  ART. 34
  (1) Rezultatele evaluarii psihologice se consemneaza in fisa de evaluare psihologica, al carei formular-tip este prevazut in anexa nr. 8.
  (2) Fisa de evaluare psihologica se inmaneaza parintilor/reprezentantului legal.
  (3) O copie a fisei de evaluare psihologica se pastreaza de catre psiholog.
  (4) Fisele de evaluare psihologica sunt valabile pentru dosarul de la SEC, respectiv dosarul de la SEOSP, indiferent de judetul/sectorul in care au fost emise.
  (5) Termenul de valabilitate al fisei de evaluare psihologica este stabilit de psihologul care o emite, insa nu poate fi mai mare de 3 luni.

  Pentru completarea fisei este nevoie de certificatul A5 sau un alt document medical cu numar de inregistrare unde sa fie consemnat diagnosticul. Diagnosticele din acest certificat sunt trecute obligatoriu in fisa psihologica. Daca medicul nu poate elibera certificatul A5 fara fisa psihologica, diagnosticul va fi trecut ulterior.

  Durata: 60 minute

  Pret: 150 lei

  Observatii: prezenta copilului este obligatorie indiferent de varsta

  Timp necesar: Fisa se ridica in 48 de ore lucratoare din receptia KinetoBebe din Calea Mosilor nr 158

   

  Leave a reply →