logo
  • 14 OCT 15
  • 0
  Kt. Oana Mihalcea despre Caravana Pretuieste Viata

  Caravana Pretuieste Viata si Centrul KinetoBebe

  Urmare a deplasarilor mele din Galati, Sibiu, Brasov si Bucuresti alaturi de Caravana Pretuieste Viata, am participat la evaluarea unui numar aproximativ 80 de copii si am avut ocazia sa observ nenumarate deficiente motorii la acestia. Printre acestea as putea enumera deviatii la nivelul coloanei vertebrale (cifoze, scolioze) asimetrii la nivelul umerilor, deviatii la nivelul membrelor inferioare (mers deficitar), paralizii cerebrale.

  Mai mult, probleme enumerate mai sus erau cunoscute de unii parinti, iar altii au fost realmente surprinsi sa afle de ele. Explicandu-le urmarile si importanta recuperarii, acestia au plecat convinsi ca vor merge mai departe spre un medic specialist de recuperare pentru un diagnostic exact. In cazul in care nu se iau masuri urgente, de catre parinti, exista probabilitatea ca aceste problme sa se agraveze. Unii parinti si-au exprimat dorinta chiar de a veni la noi in Centru KinetoBebe din Bucuresti, pentru programele de recuperare, unde ii asteptam cu drag.

  Am intalnit cazuri in care copii care erau deja diagnosticati (autism, tetrapareza,etc), aveau trimitere catre kinetoterapie, dar si regretul ca nu exita in orasul lor un centru specializat si complex cu toate serviciile necesare copilului bolnav.

  Lacrimile din ochii parintilor, strangerea mainilor si multumirile pe care le-am primit in aceste intaliri, au fost o adevarata lectie de viata pentru mine. Am speranta ca si eu la randul meu am ajutat la construirea unor relatii mai solide intre parinte-copil.Este necesar sa acordam suficienta atentie copiilor de langa noi sa ii putem urmari in cresterea si dezvoltarea lor armonioasa. „

  Kinetoterapeut OANA MIHALCEA

  Departament Kinetoterapie

  Centrul KinetoBebe

  Leave a reply →