logo
  • 14 OCT 15
  • 0
  Kt. Iulian Nicolae despre Caravana Pretuieste Viata

  Proiectul “Caravana Pretuieste Viata” face parte dintr-un amplu program de promovare a terapiei profilactice si combaterea aparitiei problemelor in dezvoltarea neuromotorie a copilului sanatos.

  Terapeutii Centrului KinetoBebe aflati in cadrul evenimentelor au asteptat copiii cu jocuri motorii si multe provocari, in spatele acelor jocuri cu care au fost antrenati micutii, aflandu-se bareme de evaluare motorie.

  In urma testarii, parintii au primit o fisa de evaluare, dar si informatii referitoare la micile probleme pe care le au micutii lor, iar acolo unde a fost cazul s-au facut recomandari catre medicii de specialitate, medici de recuperare pediatrica, ortopezi, neurologi, pentru o evaluare amanuntita.

  Evaluarile au avut caracter general, ele fiind menite sa sensibilizeze parintii cu privire la aspectele care pot aparea in timpul cresterii si dezvoltarii copilului.

  In Ploiesti, Iasi si Timisoara, Caravana Pretuieste Viata s-a bucurat de un real succes prin numarul mare de participanti veniti la evaluare si prin zecile de intrebari ale parintilor adresate specialistilor KinetoBebe referitoare la starea de sanatate a micutilor lor.

  In urma centralizarii evaluarilor, a reiesit un lucru ingrijorator, un numar mult prea mare de copii supraponderali, copii cu probleme de statica vertebrala, afectiuni ale piciorului, dar si mai ingrijorator este faptul ca la evaluare au fost copii cu probleme neurologice pe care parinti nu le-au sesizat pana in acel moment. Acesti copii au fost redirectionati spre medicii de specialitate.

  In cadrul evenimentului de la Iasi au venit parintii si din Chisinau pentru a-si aduce micutii la evaluarile gratuite oferite de Centrului Kinetobebe.

  La finalul fiecarei evaluari, parintii erau foarte incantati de sfaturile si indrumarile primite, acestia adresandu-ne numai cuvinte de lauda si de multumire.”

  Kinetoterapeut NICOLAE IULIAN

  Sef Departament Kinetoterapie

  Centrul KinetoBebe

  Leave a reply →