logo
  • 14 OCT 15
  • 0
  Kt. Coralia Ilinca despre Caravana Pretuieste Viata

   Caravana Pretuieste Viata

  “In urma evaluarilor facute in Constanta si Pitesti, am observat ca majoritatea copiilor care au luat parte la aceste testari aveau probleme de statica vertebrala: umerii erau proiectati anterior, un umar mai ridicat decat celalalt, mers deficitar – mers cu varfurile in interior, cu varfurile in exterior, mers pe varfuri, mers calcand cu talpile pe marginea interna. Am evaluat si copii ce aveau probleme de echilibru si coordonare.

  Am informat parintii despre aceste probleme, indrumandu-i sa mearga mai departe la o evaluare generala la un medic specialist – de recuperare sau ortoped- dupa caz, si sa se inscrie intr-un program individualizat de kinetoterapie. Am explicat acestora care sunt urmarile in timp asupra organismului copilului – fie ca e vorba de probleme de statica vertebrala, de mers deficitar, probleme de echilibru si coordonare, si cat de important este un program de recuperare in aceasta perioada, in perioada cresterii. De asemenea, am invatat parintii ce sa faca cu copiii acasa pentru a-i ajuta sa-si corecteze aceste probleme.

  Din pacate, in aceste orase nu existau centre specializate de recuperare, de kinetoterapie- pentru copii. Parintii au fost foarte receptivi, au pus intrebari referitoare la problemele depistate, ne-au multumit pt aceste evaluari. Au spus ca vor tine cont de sfaturile noastre, insa nu stiu unde sa se duca sa faca aceste sedinte de kinetoterapie. Am intalnit parinti care au cerut numarul de telefon si adresa de site a centrului nostru, fiind dispusi sa se programeze si sa vina sa faca o evaluare mai amanuntita si sa ia parte la o sedinta de kinetoterapie, pentru a intelege mai bine in ce consta aceasta.

  Consider ca prin aceste evaluari am reusit sa facem cunoscuta si partea de terapie profilactica si de recuperare pentru copii si sa atragem atentia tuturor ca problemele depistate in copilarie- de statica vertebrala sau mers deficitar – necorectate la timp pot conduce la probleme serioase mai tarziu.”

  Kinetoterapeut CORALIA ILINCA

  Departamentul Kinetoterapie

  Centrul KinetoBebe

  Leave a reply →