Siteul este in constructie. Revenim curand.
logo
 • Kinetoterapie copii

  Sedintele de kinetoterapie au o durata de 40 de minute si se desfasoara in 5 sali dotate cu toate materialele necesare activitatii terapeutice pentru copii. Programele sunt concepute pe baza trimiterii si recomandarilor medicului de specialitate, sunt particularizate si urmaresc atingerea obiectivelor caracteristice varstei cronologice a copilului.

  • Evaluare Kinetoterapie

   Fiecare program kinetic desfasurat in centrul nostru va fi conceput pe baza unei evaluari initiale. In acesta sedinta kinetoterapeutii vor aprecia nivelul motor al copilului dumneavoastra si, pe baza documentatiei pe care o aveti de la medicii specialisti (de recuperare, ortopedie, neurologie, reumatologie, pediatrie, neonatologie, etc), vor stabili obiectivele pricipale ale programului de recuperare. Aceasta evaluare nu inlocuieste sub nici o forma consultatiile la medicii specialisti, insa este necesara pentru aprecierea obiectiva a evolutiei pacientului. Sedinta de evaluare are o durata de 40 de minute.

  • Kinetoterapie pediatrica

   In cadrul Centrului KinetoBebe puteti beneficia de tratament recuperator (gimnastica si masaj) pentru o gama larga de afectiuni printre care amintim:

   • malformaţii congenitale: picior strâmb, displazii de şold, deviatii de coloana vertebrala;
   • paralizii cerebrale sub toate formele clinice: hemi-, para-, tetrapareză;
   • paralizii periferice: paralizii de plex brahial, radiculopatii, secţiuni nervoase traumatice;
   • sechele dupa traumatisme cranio-cerebrale (TCC);
   • neuropatii: senzitivo – motorii, metabolice, de inclavare;
   • boli neuromusculare: distrofii musculare progresive, amiotrofii spinale, artrogripoza;
   • afectiuni ortopedice: entorse, luxatii, fracturi, suferinte meniscale si ligamentare, picior plat;
   • deviatii ale coloanei vertebrale: cifoze, scolioze, cifoscolioze;
   • torticolis
   • sindromul Down
   • afectiuni reumatice: ARJ

   Sedintele de kinetoterapie au o durata de 40 de minute si se desfasoara in 5 sali dotate cu toate materialele necesare activitatii terapeutice pentru copii. Programele sunt concepute pe baza trimiterii si recomandarilor medicului de specialitate, sunt particularizate si urmaresc atingerea obiectivelor caracteristice varstei cronologice a copilului.

  • Terapia Vojta

   Terapia Vojta este un mijloc kinetoterapeutic folosit cu succes în lumea larga pentru tratarea tulburarilor de miscare și de tonus muscular atat la sugari cat si la copii, adolescenti si adulti.
   Este o terapie reflexa care prin stimularea bine determinata (zona, vector de forta, numar de zone, durata) a SNC (sistem nervos central/creier) activeaza modele de mișcare la nivelul întregului corp vizibile mai ușor la segmentele extremitatilor. Modelul global este alcatuit din modele partiale de miscare ce se regasesc în ontogeneza, in diferite stadii ale dezvoltarii copilului.
   Terapia Vojta intervine multilateral și poate fi folosita ca terapie de baza in patologii precum:

   • Tulburari de coordonare centrala la sugar (intarziere motorie, asimetrie etc.);
   • Tulburari de mișcare ca urmare a leziunilor cerebrale (pareze cerebrale);
   • La pareze periferice ale membrelor (pareza brahiala)
   • Malformatii sau traumatisme ale coloanei vertebrale cu lezare medulara (spina bifida, post traumatisme vertebro-medulare etc);
   • Diferite boli neuromusculare cu evitarea oboselii;
   • Tulburari ale staticii vetrebrale (scolioze, cifoze, boala Scheuremann etc.);
   • Leziuni ortopedice ale membrelor, in special la copii;
   • In tratamentul dezvoltarii deficitare a soldurilor (displazie de sold, luxatie etc.);
   • Probleme respiratorii, de masticatie și deglutitie.

   Programul de terapie Vojta se face pe baza recomandarii din partea unui medic specialist.

  • Terapia SCHROTH

   Reprezintă una din cele mai eficiente metode kinetice în tratarea /corectarea ,atitudinilor vicioase de statica vertebrala , a Scoliozei și a boli Scheuermann.
   Aceasta metoda folosește respirația tridimensionala și contracția musculara pentru a corecta postura scoliotica și a obține o imagine corporala normala.
   Programul este strict personalizat și individual find stabilit în urma unui control la un Dr. specialist și a unei evaluării kinetice.

   Obiectivele terapiei:

   Reducerea gradului de scolioză, respectiv încetinirea sau stoparea progresării acestuia până la maturitatea osoasă;
   Dezvoltarea și stabilizarea senzaţiei de postură corectivă
   Creşterea capacităţii cardio-pulmonare
   Ameliorarea durerii
   Prevenirea proceselor degenerative ale diferitelor segmente (muşchi, articulaţii, zone intervertebrale)
   Îmbunătăţirea stării psihice si a aspectului estetic.

  • Benzi KINESIOLOGICE

   Aplicarea unor benzi elastice (kinesiologice) a fost utilizata initial la sportivi pentru tratarea unor afectiuni tendino-musculo-ligamentare dar au devenit foarte utile in practica medicala, intr-o arie foarte larga de afectiuni, atat la adulti, cat si la copii. Efectele fiziologice ale aplicarii benzilor sunt date de proprietatile benzilor si de metoda de aplicare a acestora pe zona afectata. Benzile Kinesiologice au :

   Efect analgezic prin diminuarea presiunii interstitiale si activarii sistemului natural de aparare ( endorfin)
   Efect decontractant
   Efect de sustinere a unui muschi/grup muscular pentru a putea realiza anumite miscari cu o mai mare usurinta
   Sustinerea unei articulatii pentru a preveni entorsele
   Actiune biomecanica prin corectarea pozitiei unei articulatii ( alinieri fiziologice a acesteia)
   Stimularea proprioreceptorilor ce ajuta organismul sa perceapa pozitia corecta
   Drenaj limfatic
   Disparitia hematoamelor intr-un timp mult mai scurt
   Ele pot fi utilizate pentru tratarea unor afectiuni precum :

   Afectiuni ortopedice : scolioze, spondiloze, luxatii de umar, recuperare post-operatorie, deviatii ale membrelor inferioare (picior varus equin, tal valg, genu varus sau valg, genu recurvatum).
   Afectiuni neurologice : hemopareze, tetrapareze, pareze de plex brahial, pareze faciale etc
   probleme musculo ligamentare determinate de diverse traumatisme.
   Torticolis muscular .

  • Gimnastica pentru combaterea obezitatii:

   Cu siguranta ca multi dintre noi am intalnit acest termen: OBEZITATE, dar cati dintre noi am luat in vreun fel masuri sau am acordat ajutor celor ce poarta aceasta boala? Din pacate parintii au o mare vina! Vrem tot ce-i mai bun pentru copilul nostru, insa, din lipsa timpului, facem greseli imense. In loc sa stam 15 minute in parcul din fata blocului cu copilul preferam sa-i aducem ‘’o gustare dulce’’ pentru a nu simti lipsa noastra in casa.
   Ei bine, dragi parinti e cazul sa incepem un nou stil de viata. Obezitatea inseamna sa ai un surplus de greutate vizibil peste normal. La copii este diferit… ne plac copilasii grasunei si bucalati insa si la ei exista un barem al greutatii normale in functie de inaltime. Sa nu uitam si de mostenirea genetica, care joaca un rol important in viata urmasului, o importanta de peste 30 % adica: daca in familie exista persoane obeze si copilul va fi predispus la aceasta boala; daca un copil este obez, riscul de a ramane adult obez creste.
   Dragi parinti, sunt prea multe afectiuni cauzate de surplusul de grasime: probleme osteo-articulare, dereglari de tensiune, probleme cardiace, dificultati emotionale, probleme psihologice, tulburari ale unor aparate/ organe si nu in ultimul rand….singuratate (in cele mai multe cazuri).
   Haideti sa luptam impreuna pentru o viata mai sanatoasa. Odata cu schimbarea regimului dvs. de viata il veti schimba si pe cel al copilului. Sportul este cel mai bun tratament impotriva obezitatii!Cu ajutorul sportului putem distruge straturile de grasime inestetice, ne putem deplasa cu mult mai multa usurinta, putem alerga rapid, putem purta orice tip de haina fara a atrage priviri negative, ne vom simti sanatosi. Pentru ca sanatatea ta conteaza!
   Tocmai pentru ca exista aceasta problema in lumea copiilor, Centrul KinetoBebe va ofera solutia: kinetoterapia copiilor obezi. Exercitiile se vor practica sub indrumarea unui kinetoterapeut, urmarindu-se in permanenta atingerea obiectivelor propuse in fiecare caz (problemele fiecarui copil obez).

  • Platforma Microsoft Kinect-Mira

   Centrul KinetoBebe a implementat utilizarea Microsoft Kinect – MIRA, platforma de recuperare pentru copiii care urmeaza un program de kinetoterapie, ergoterapie sau psihologie

   MIRA este o aplicatie medicala, adresata persoanelor cu dizabilitati locomotorii si specialistilor medicali care supervizeaza recuperarea acestora. MIRA isi propune sa eficientizeze procesul de recuperare fizica, iar conceptul care sta la baza produsului reiese si din titlul sau, un acronim pentru “Medical Interactive Recovery Assistant”. Pornind de la beneficiile terapiei ocupationale, aplicatia s-a dezvoltat sub forma unui produs medical, care urmareste sa elimine lipsa de motivatie a pacientului prin jocuri video create dupa specificatii medicale. În plus, utilizând elemente de telemedicina, propune o alternativa complementara sedintelor de recuperare kinetoterapeutica. Pentru a asista copii aflati în recuperare si a-i aduce o motivatie în plus în timpul sedintelor de terapie, MIRA ofera un set de jocuri medicale bazate pe miscare, ce functioneaza prin intermediul unei camere video speciale, Microsoft Kinect, ce permite captarea miscarilor corpului pacientului în spatiu. Pentru a interactiona cu jocurile medicale MIRA si a atinge anumite obiective în joc, copilul este încurajat sa execute anumite miscari si exercitii clasice de recuperare, cum ar fi, de exemplu, genuflexiuni sau miscari de abductie din umar. Cu alte cuvinte, copilul se joaca, iar în acelasi timp trece printr-un proces de recuperare. Programul poate fi utilizat in terapia de recuperare a copiilor cu varsta de peste 3 ani care au fost diagnosticati cu afectiuni neurologice, copii cu tulburari de comportament, Sindrom Down sau care se urmeaza un program de recuperare post-operatorie.

  • Cusca ROCHER

   Cusca Rocher este folosita in special pentru recuperarea in afectiuni neurologice si postraumatice. Cusca de scripetoterapie ofera posibilitatea unei terapii prin mobilizarea articulatiilor si a coloanei vertebrale. Prin acest mijloc terapeutic se pot efectua miscari in toate cele 3 planuri cu rezistente diferite aplicate din directii diferite. Sistemele de scripeti permit anihilarea fortei gravitationale prin suspendari sau tractiuni antigravitationale. Rezistenta este usor de dozat si se adapteaza in functie de cerintele de moment ale procesului de recuperare. Practic prin acest mijloc se pot acoperi toate indicatiile terapiei prin miscare in diverse afectiuni ale sistemului osteoarticular, muscular si nervos. Avantaje ale scripetoterapiei:

   Se poate diminua sau elimina efectul fortei gravitationale asupra aparatului locomotor
   Se poate regala cu precizie directia, sensul si valoarea fortei care actioneaza asupra segmentului corporal
   Rezistenta este constanta pe toata amplitudinea miscarii
   Rezistenta creste treptat prin adaugarea unor greutati suplimentare, ceea ce are un efect psihologic benefic asupra pacientului deoarece acesta isi constientizeaza progresul
   Scripetoterapia constituie un mijloc complex de recuperare medicala si are un loc bine determinat in tratamentul kinetoterapeutic. Pentru aplicarea scripetoterapiei se foloseste Cusca Rocher, scripeti, cordeline statice si saculeti cu nisip avand diferite greutati.

  Programeaza-te


  Program

  Luni - Vineri 9:00 - 20:10
  Sambata 9:00 - 16:30

  Galerie Foto

  “Aici s-au facut primele socializari intre copil si alti oameni (copii, adulti). Dupa un an de zile de cand vine aici, ora de gimnastica a devenit o ora de joaca, de recreere.”

 • Functie
  Kinetoterapeut Principal
 • Functie
  Kinetoterapeut
 • Functie
  kinetoterapeut - Sef Departament Kinetoterapie
 • Echipa

  Programeaza-te


  Program

  Luni - Vineri 9:00 - 20:10
  Sambata 9:00 - 16:30

  Galerie Foto

  REGULAMENT INTERN
  Pentru buna desfasurare a activitatilor din cadrul CENTRULUI KINETOBEBE, va supunem atentiei urmatoarele reguli de conduita pe care va rugam sa le respectati:

  SEDINTA DE EVALUARE:
  In vederea evaluarii starii de sanatate a copilului si realizarea unui program de recuperare individualizat sunt necesare urmatoarele:
  Parintele/reprezentantul legal al copilului va prezenta urmatoarele documente:

  • copie a actului de identitate al parintelui/reprezentantului legal
  • copie a certificatul de nastere al copilului
  • documentele medicale din care sa reiasa diagnosticul copilului, tratamentele si procedurile la care acesta a fost si/sau este supus si care pot periclita programul de terapie
  • trimiterea de la medicul de specialitate prin care se recomanda urmarea unui program de recuperare prin kinetoterapie

  Centrul KinetoBebe prin kinetoterapeutul care realizeaza sedinta de evaluare va informa parintele/ reprezentantul legal al copilului in legatura cu:

  • rezultatele evaluarii si programul de terapie pe care il propune va explica riscurile potentiale si beneficiile acestui program, inclusiv consecintele neefectuarii programului si ale nerespectarii recomandarilor medicale

  PREGATIREA SI DESFASURAREA SEDINTELOR DE TERAPIE:

  • durata sedintelor de kinetoterapie este de 40 de minute
  • copilul va purta haine lejere care ii vor permite participarea la sedintele de gimnastica
  • in sala de terapie, copiii vor purta incaltaminte de interior
  • copilului i se va da mancare cu cel putin 30 de minute inainte de sedinta de kinetoterapie
  • insotitorul va folosi protectie pentru incaltaminte oferita gratuit de centru, imediat de la intrarea in Centru
  • copilul intra in salile de terapie insotit de o singura persoana
  • bebelusii vor fi schimbati in spatiul special amenajat din salile de asteptare ale Centrului, iar bagajele vor fi lasate in dulap; in sala de terapie se intra doar cu geanta/poseta
  • in timpul sedintelor de terapie este interzis filmatul si fotografiatul
  • in timpul sedintelor este interzis vorbitul la telefon, consumarea de alimente sau bauturi in sali sau folosirea mobilierului terapeutic de catre parinti
  • pe tot parcursul perioadei in care copilul se afla in Centrul KinetoBebe, parintele este responsabil de siguranta copilului; Centrul neasumandu-si raspunderea asupra eventualelor accidente survenite in acest timp
  • insotitorul nu poate parasi Centrul KietoBebe atata timp cat copilul este la terapie
  • parintele/ insotitorul are obligatia de a prezenta actele si documentele medicale ale copilului pe masura ce le primeste de la medici

  PROGRAMARI SI ABONAMENTE:

  • Oferta de servicii si preturile acestora este afisata la receptia Centrului KinetoBebe si pe site-ul kinetobebe.ro.
  • reprezentantul copilului poate contracta si achita abonamente sau sedinte individuale.
  • plata abonamentelor se va efectua integral la prima sedinta a abonamentului.
  • valabilitatea abonamentelor este de 5 saptamani calendaristice, calculate de la prima sedinta.
  • programarea celor 10 sedinte din abonament se face la sfarsitul primei sedinte la receptia Centrului.
  • durata sedintelor de kinetoterapie este de 40 de minute si incepe la ora stabilita prin programare
  • intarzierea la sedinte are drept consecinta diminuarea duratei sedintei.
  • in cadrul abonamentului, sedintele se pot contramanda telefonic cu cel putin 24 de ore inainte de sedinta. In caz contrar sedinta se considera efectuata
  • sedintele anulate se recupereaza in perioada termenului de valabilitate a abonamentului in curs
  • in cazul renuntarii la sedintele ramase din abonament, banii incasati nu se returneaza

  Programeaza-te


  Program

  Luni - Vineri 9:00 - 20:10
  Sambata 9:00 - 16:30

  Galerie Foto