logo
  • 29 MAR 17
  Terpia Vojta in diastaza abdominala si hernia ombilicala

  Hernia ombilicala

  Hernia ombilicala se prezinta ca o umflatura a buricului sau a zonei din jurul acestuia. Este congenitala, adica copilul o are de la nastere si se datoreaza unei deficiente a musculaturii abdomninale, aceasta neputandu-se contracta pentru a inchide eficient peretele abdominal.

  Diastaza abdominala

  Diastaza abdominala este o malformatie a peretelui abdominal si arata ca o creasta ce se intinde de la buric pana la stern, accentuandu-se odata cu incordarea muschilor abdominali. Abdomenul arata ca si cand ar fi despartit in doua parti – stanga si dreapta.

  Ambele deficiente sunt frecvent la prematuri si la copii nascuti cu o greutate mica, dar si la cei nascuti la termen si care au un tonus muscular scazut. Nici una dintre ele nu ridica probleme majore, dar uneori pot aparea complicatii.

  Kinetoterapie copii

  Terpia Vojta in diastaza abdominala si hernia ombilicala

  Terapia Vojta vine in ajutorul acestor copii prin modul in care se produce contractia musculara la nivelul abdomenului in timpul stimularii. Musculatura abdominala lucreaza concentric, adica se contracta spre ombilic si il “trage” in jos, stimuland inchiderea peretelui abdominal in jurul ombilicului si apropierea muschilor drepti abdominali, pe linia de mijloc a corpului.

  Terapia Vojta