logo
  • 10 IAN 18
  Evaluarea psihologica cu ajutorul Behavior Rating Inventory of Executive Functions pentru prescolari (BRIEF-P)

  Inventarul Comportamental al Functiilor Executive pentru prescolari (BRIEF-P) versiunea pentru prescolari va oferi o imagine de ansamblu asupra dezvoltarii functiilor executive ale copilului, fiind singurul instrument tip chestionar diponibil pentru aceasta varsta. Acesta investigheaza modul in care functioneaza lobul frontal al copilului raportat la comportamentele sale in mai multe domenii.

  Behavior Rating Inventory of Executive Functions (BRIEF-P)

  BRIEF-P contine mai multe subscale care masoara aspecte diferite ale functionarii lobului frontal. 

  Subscala Inhibitie evalueaza controlul inhibitor si impulsivitatea. Aceasta poate fi descrisa ca abilitatea de a rezista impulsurilor si abilitatii de a opri propriul comportament la momentul potrivit. 

  Subscala Comutare evalueaza capacitatea de a se deplasa liber dintr-o situatie, activitate sau aspect al unei probleme intr-o alta situatie, dupa cum o cer circumstantele.

  Subscala Control Emotional masoara impactul problemelor functiei executive asupra exprimarii emotionale si evalueaza abilitatea copilului de a-si modula sau regla raspunsurile emotionale.

  Subscala Memorie de Lucru masoara memoria reprezentativa, capacitatea de a tine minte informatiile in scopul realizarii unei sarcini; informatii de codificare; sau generarea de obiective, planuri si pasi secventiali pentru atingerea obiectivelor.

  Subscala Planificare/Organizare masoara capacitatea unui copil de a gestiona cerintele actuale si orientate spre viitor. Scala are doua componente: planificare si organizare. Componenta Planificare capteaza capacitatea de a anticipa evenimentele viitoare, de a stabili obiective si de a dezvolta pasi secventiali adecvati inainte de timp pentru a indeplini o sarcina sau o activitate. Componenta Organizare se refera la abilitatea de a aduce ordinea la informatie si de a aprecia ideile principale sau conceptele-cheie atunci cand invatati sau comunicati informatii.

  Ce trebuie sa stie parintii despre evaluarea neuropsihologica la KinetoBebe