logo
  • 19 IUL 17
  Cum observam problemele fizice ale copiilor nostri?

  Problemele fizice frecvente pe care le observam la copii

  Parintii sunt preocupati de sanatatea bebelusilor si copiilor lor. Postura corporala a copiilor se poate modifica frecvent si, uneori, parintii nu observa daca exista sau nu o anumita deviere de la axul normal al corpului copilului.

  Desii parintii pot incerca sa identifice aspectul corporal al copiilor, se pot lasa repede pagubasi, deoarece micutii se misca mult si repede. Atat copiii cat si bebelusii nu au rabdare sa stea in anumite pozitii pentru a fi observati.

  Problemele fizice frecvente pe care le observa parintii:

  –              Copilul calca pe marginea interna a talpilor;

  –              Copilul are genunchii in “X”, sau “O”;

  –              Bebelusul sta cu capul inclinat catre o parte;

  –              Copilului merge pe varfuri;

  –              Sta cu spatele cifozat.

  Pasii de urmat pentru a observa postura corporala a copilului:

  1. Dezbracati copilul de toate hainutele;
  2. Lasati-l sa umble nestringherit prin casa si observati-i miscarile;
  3. Observati-l in ce pozitii sta: asezat cu spatele drept sau addus de umeri, cu capul inclinat catre o parte, cu un umar mai ridicat;
  4. Din mers fiti atenti la cum paseste: se impiedica des, merge cu varfurile picioarelor in exterior/in interior, merge schiopatat.

  Orice suspiciune aveti in privinta problemelor fizice ale micutului dumneavoastra este recomandat sa cereti sfatul specialistului pediatru, kinetoterapeut sau ortoped. O evaluare motorie este indicata atunci cand copilul a inceput sa mearga, in jurul varstei de un an. Ulterior o vizita anuala pentru reevaluare este recomandata, astfel ca specialistul va urmari copilul in timpul puseelor de crestere si poate observa daca apare vreo modificare.

  Importanta unei evaluari de kinetoterapie