Siteul este in constructie. Revenim curand.
logo

Programari: 0727988679

  • 27 OCT. 17
  • 0

  Perioada: 18.11.2017 - 18.11.2017

  Loc: Centrul KinetoBebe Mosilor Calea Mosilor, nr. 158, Bucuresti

  Ziua Prematuritatii in Centrul KinetoBebe

  18 noiembrie 2017 Centrul KinetoBebe va invita la urmatoarele evenimente dedicate famiilor cu copii nascuti prematur:

  A. Evaluare interdisciplinara kinetoterapie si dezvoltare cognitiva pentru copiii nascuti prematur realizata de kinetoterapeuti si psihologi pediatri  (orele 9.00 – 16.00)  –  disponibile 15 locuri

   

  Sedinta de evaluare kinetoterapie 30 minute

  Sedinta de evaluare psihologie (dezvoltare cognitiva) 30 minute

  Pret pachet evaluari: 150 lei

  B. Seminar de consiliere a parintilor sustinut de psihoterapeut Roxana OLARU (ora 11.00- 13.00) – disponibile 20 de locuri

  Discutam, despre prematuritate, despre bucurii si frici, despre impliniri si teama, despre cum trebuie sa abordam si sa sprijinim terapia de recuperare a copilului si la ce trebuie sa ne asteptam de la viitorul adult.

  Venirea pe lume a unui copil inseamna in acelasi timp bucurie, mandrie, dar si temeri, ingrijorari, preocupari. Adesea parintii se asteapta sa fie extrem de bucurosi si fericiti si sunt uimiti cand apar si emotii de tipul fricii si tristetii, care sunt firesti si normale.

  In momentul in care copilul vine prematur si presupune si un anumit program de recuperare si stimulare a dezvoltarii normale, parintii se simt adesea coplesiti si obositi

  In cadrul intalnirii din data de 18 noiembrie, va propun sa vorbim si despre dvs dragi parinti, despre dificultatile pe care le intampinati, despre grijile si preocuparile pe care le aveti, dar si despre visele si dorintele care vreti sa le realizati in ceea ce priveste copilul dvs. De asemenea, vom aborda si modul in care puteti sustine mai bine programul de recuperare al copilului dvs si cum sa faceti echipa cu kinetorepaeutii si psihologii sai.

  Pret pachet seminar:  50 lei

  C. Tombola KinetoBebe  – participantii la cele doua evenimente vor avea posibilitatea de a castiga unul dintre premiile:

  un abonament kinetoterapie (10 sedinte) in valoare de 750 lei

  un abonament de dezvoltare cognitiva (10 sedinte) in valoare de 500 lei

  4 sedinte de terapie de cuplu cu psihoterapeut Roxana Olaru

   Eficienta recuperararii neuromotorii consta in corectitudinea evaluarii motorii si cognitive si stabilirea unor obiective terapeutice corecte si coerente.

  Ce urmareste evaluarea achizitiilor motorii pentru un copil prematur?

  • aprecierea:

  – motricitatii spontane,

  – a tonusului muscular,

  – dinamicii reflexelor arhaice

  • raspunsul la reactiile de postura
  • observarea atitudinilor asimetrice vicioase

  In urma evalurii parintii vor primi informatii despre etapele de dezvoltare:

  • neuro-psiho-motorii, pe care bebelulul urmeaza sa le parcurga (informatie individualizata in functie de varsta de dezvoltare motorie si istoricul medical al acestuia)
  • cum sa stimuleze bebelusul senzitivo-motor
  • cum sa manevreze bebelusul in timpul somnului, alimentatiei si al transportarii acestuia

  Ce urmareste evaluarea achizitiilor cognitive pentru un copil prematur?

  Din punct de vedere neuropsihologic, evaluarea are ca scop evidentierea nivelului de dezvoltare a copilului prematur  si nevoile de dezvoltare si recuperare tinand cont de cateva aspecte:

  • Varsta corectata vs.varsta cronologica;
  • Nivelul achizitiilor motorii;
  • Nivelul dezvoltarii psihice pe toate ariile de dezvoltare (gandire, limbaj, atentie,receptivitate, comportamental, social, activitate ludica) in raport cu varsta corectata/cronologica;
  • Masurile educativ-corective luate pentru reducerea efectelor prematuritatii si stimularii eficiente a copilului;

  Evaluarea psihologica este relevanta dupa 6 luni si in functie de situatie se recomanda sa fie periodica(din 3 in 3 luni/din 6 in 6 luni).

  De ce sunt importante evaluarile interdisciplinarare?

  Foarte importanta in evaluarea si in interventia asupra efectelor prematuritatii este interdisciplinaritatea.

  Evaluarea specializata si comunicarea interdisciplinara vor aduce beneficii si sanse mai mari de recuperare in cazul copiilor nascuti prematur. Din echipa multidisciplinara fac parte: neonatologul, pediatrul, oftalmolog, ORL-ist, alti medici specialisti in functie de situatia particulara, psiholog, logoped, kinetoterapeut.

  In cazul psihologului si kinetoterapeutului de cele mai multe ori exista o comunicare activa in evaluare si terapie deoarece atat terapia ocupationala cat si logopedia vin in completarea terapiei motrice (kinetoterapiei)  aceasta fiind un reper pentru cele doua dar si viceversa.

  Mai concret, nivelul de dezvoltare al motricitatii grosiere este reper pentru obiectivele viitoare in terapia motricitatii fine si faciale precum si dezvoltarea cognitiva, a manualitatii si a limbajului sunt repere si suport pentru demersurile terapiei motrice.

  Ce este un copil prematur?

  Este considerat prematur acel copil care se naste inainte de  varsta gestationala de 37 saptamani sau cu o greutate corporala <2500gr.

  Pana la varsta de 2 ani, varsta copilului prematur va fi exprimata in varsta corectata (se scade numarul de zile/saptamani de prematuritate din varsta reala). Varsta corectata este relevanta pana la varsta de 2 ani pentru ca va fi reper pentru achizitiile neuromotorii si dezvoltarea sa globala.

  Copilul prematur va avea la dispozitie 2 ani in care sa recupereze deficitele de dezvoltare pentru ca ulterior sa fie considerat recuperat si dezvoltat conform varstei reale.

  Ziua Prematuritatii

  Rolul gimnasticii pentru bebelusul nascut prematur

  Informatii de contact:
  0727988679

  Leave a reply →