logo
  • 23 MAI 14
  • 0

  MIRA, platforma de recuperare pentru copiii

  Centrul KinetoBebe a implementat utilizarea Microsoft Kinect – MIRA, platforma de recuperare pentru copiii care urmeaza un program de kinetoterapie, ergoterapie sau psihologie

  MIRA este o aplicatie medicala, adresata persoanelor cu dizabilitati locomotorii si specialistilor medicali
  care supervizeaza recuperarea acestora. MIRA isi propune sa eficientizeze procesul de recuperare fizica,
  iar conceptul care sta la baza produsului reiese si din titlul sau, un acronim pentru “Medical Interactive
  Recovery Assistant”.
  Pornind de la beneficiile terapiei ocupationale, aplicatia s-a dezvoltat sub forma unui produs medical,
  care urmareste sa elimine lipsa de motivatie a pacientului prin jocuri video create dupa specificatii
  medicale. În plus, utilizând elemente de telemedicina, propune o alternativa complementara sedintelor de recuperare kinetoterapeutica. Pentru a asista copii aflati în recuperare si a-i aduce o motivatie în plus în timpul sedintelor de terapie, MIRA ofera un set de jocuri medicale bazate pe miscare, ce functioneaza prin intermediul unei camere video speciale, Microsoft Kinect, ce permite captarea miscarilor corpului pacientului în spatiu. Pentru a interactiona cu jocurile medicale MIRA si a atinge anumite obiective în joc, copilul este încurajat sa execute anumite miscari si exercitii clasice de recuperare, cum ar fi, de exemplu, genuflexiuni sau miscari de abductie din umar. Cu alte cuvinte, copilul se joaca, iar în acelasi timp trece printr-un proces de recuperare.
  Programul poate fi utilizat in terapia de recuperare a copiilor cu varsta de peste 3 ani care au fost diagnosticati cu afectiuni neurologice, copii cu tulburari de comportament, Sindrom Down sau care se urmeaza un program de recuperare post-operatorie.

  Proframul de recuperare MIRA

  Leave a reply →