Siteul este in constructie. Revenim curand.
logo
  • 18 IUN. 18
  • 0
  BABY LOVES GYM, un proiect al Asociatiei Kineto Bebe pentru conștientizarea nevoii de miscare

  Asociația Kineto Bebe a lansat campania de conștientizare Baby Loves Gym, pentru a trage un semnal de alarmă asupra nevoii reale de mișcare pe care o au copiii cu vârste cuprinse între 3 luni – 3 ani, pentru o dezvoltare sănătoasă. Într-o țară în care incidența obezității, afecțiunilor datorate sedentarismului și alimentației nesănătoase este o realitate, specialiștii susțin că este nevoie de o schimbare de atitudine a părinților, care încurajând mișcarea sănătoasă a bebelușilor, dau șansa unui start corect în dezvoltarea neuropsihomotorie a copiilor.

   În contextul actual, când societatea este din ce în ce mai sedentară, dragostea de mișcare trebuie cultivată de la vârste foarte mici. Dacă în alte țări bebelușii sănătoși împreună cu mamele lor sunt integrați foarte rapid în programe de dezvoltare neuropsihomotrie și socializare, la noi nu există multe astfel de oportunități. De aceea am decis să oferim publicului mai multă informație științifică, evenimente și acțiuni unde părinții să aibă șansa de a învăța, alături de cei mici, ce înseamnă mișcare sănătoasă pentru bebeluși și cum poți să faci din sport un mod de viață până la adânci bătrâneți” declară Raluca Chișu, fondatoarea Asociației Kineto Bebe.

   În primii doi ani de viață, bebelușul beneficiază de foarte multe ocazii de a învăța mișcări, jocuri, cântece și mămici. Aceste ocazii, folosite din plin, duc la atingerea unui nivel optim de dezvoltare neuromotorie și emoțională, socială și lingvistică, dar și a sentimentelor și a modului de gândire ale copilului. Ședințele de stimulare motorie prin gimnastică, ajută la folosirea din plin a acestor ocazii ajutând ca fiecare moment din viața bebelușului să fie folosit la maxim!

  Baby Loves Gym este un concept care propune programe de exerciții adecvate vârstei copilului, cu scopul de a-l ajută să atingă mai devreme etapele de dezvoltare neuromotorie, cultivând în același timp dragostea acestuia pentru mișcare și îmbunătățindu-i abilitățile psihomotorii.

  Beneficiile programelor Baby Loves Gym sunt multiple, vizând atât copiii, căt și mămicile. Printre ele amintim:

  • atingerea mai rapidă a etapelor de dezvoltare neuromotorie;
  • adaptarea mai ușoară la schimbările de mediu familial și la prezenta persoanelor noi, îmbunătățindu-le posibilitățile de relaționare;
  • stimularea abilităților psihomotorii ale copilului;
  • satisfacerea nevoilor sale de mișcare, indiferent de vârstă;
  • posibilitatea depistării eventualelor deviații și deficiente ce pot să apară de-a lungul perioadelor de creștere;
  • furnizează mamei oportunități de relaționare cu alte mămici cu copii de vârste apropiate, cu care pot schimba impresii, sfaturi, eliminând rutina zilnică etc și mai important este faptul că oferă informații referitoare la modalități de mobilizare și poziționare a copilului, pe care multe dintre ele nu le cunosc.

  Echipa de specialiști a Asociației Kineto Bebe, kinetoterapeuți, psihologi etc. oferă în campania Baby Loves Gym informațiile de care are nevoie un părinte pentru a alege mișcarea corectă și benefică pentru copilul său, invită părinții și copiii la acțiuni diverse unde pot experimenta programele de mișcare, răspunde întrebărilor părinților pe site-ul www.kinetobebe.ro și promovează pe orice cale beneficiile unei vieți active, atât pentru bebeluși, cât și pentru părinți.

  Pentru informații despre dezvoltarea sănatoasă a copiilor și programul Baby Loves Gym se poate acces pe www.kinetobebe.ro.

  Campania este susținută de SNUFFLE BABE România –  produse pentru copiii care respiră  ușor, indiferent de sezon.

  Partener media principal este Itsy Bitsy FM.

  Program susținut de Asociația EMOVERE, prin personajul ei simbol Irinuca, pomotoare a vieții sănătoase în familie, încă din anul 2011.

  Leave a reply →